به ظاهر خود اهمیت دهید
ظاهر افراد همیشه یکی از عوامل بسیار مهم در شروع هر ارتباطی می باشد. در تحقیقی که دانشگاه هاروارد انجام داده است به این نتیجه رسیده اند که:
ذهن انسان ها، افراد را در ۳ تا ۷ ثانیه اول ملاقات بر اساس ظاهر قضاوت می کند و برچسب می زند.
بنابراین برای اینکه فردی خاص باشیم بهتر است که ظاهر متناسبی داشته باشیم. البته منظورم این نیست که خیلی خیلی خاص باشیم و با یک ظاهر نامتعارف در جامعه حضور پیدا کنیم.
بنا به شخصیت، شغل، سن و … می بایست لباسی بپوشیم که مناسب و متناسب با ما و موقعیتی که در آن حضور داریم باشد.
تمیز و آراسته بودن لباس ما یک نکته ای است که بسیار مهم و ضروری است و اگر تمیزی را رعایت نکنیم، هر چقدر هم لباس خوب یا گرانقیمتی پوشیده باشیم باعث می شود که ما شخصی به نظر برسیم که از آداب اجتماعی به دور هستیم.
خاص بودن
خودتان را بشناسید
شما دقیقا چه کسی هستید؟ ارزشهای شما در دوستیابی، مسائل فرهنگی، اقتصادی و غیره چیست؟ فهرستی از ارزشهای خود در زمینههای مختلف تهیه کنید. عناوین بهدست آمده، تنها لغاتی پوچ و بیروح نیستند. اینها ارزشهای مهمی هستند که در نهایت شخصیت شما را تشکیل میدهند و شما با پررنگ کردن آنها میتوانید نمونهای منحصربهفرد و خاص از خودتان باشید.
از اینکه دیگران شما را مورد قضاوت و تمسخر قرار دهند نهراسید
بیشتر ما به خاطر ترسی که از قضاوت دیگران داریم به خودسانسوری روی میآوریم. گاهی اوقات حتی آنطور که فکر میکنیم نیست و دیگران هیچ قضاوتی دربارهی ما ندارند. و در حقیقت هیچکس حتی به رفتار ما فکر هم نمیکند و ما با اهمیت دادن بیش از حد به نظر دیگران، بیهوده خودمان را آزار میدهیم.
بعضی مواقع نیز دیگران واقعا ما را قضاوت میکنند و یا حتی تمسخر. در این صورت، بهترین کار این است که دلیل را از آنها جویا شویم، بیپرده سخن بگوییم و نگذاریم احساسات بد در قلبمان تبدیل به عقده و سیاهی شود.
وقتی کاری انجام میدهید و یا حرفی میزنید که معقول است، از هیچکس و هیچ چیز نترسید. خجالت نکشید و خود را متوقف نکنید. اینجا شما مقصر نیستید، بلکه مقصر کسی است که به خود اجازه میدهد امنیت محیط شما را با رفتار ناشایست و تمسخرآمیز بر هم زند.
برای خود هدف تعریف کنید
وقتی ارزشهای اصلی و مورد قبول خود را شناسایی کردید، به سراغ تعریف اهدافتان بروید. میخواهید چه کسی باشید؟ میخواهید چه کار کنید؟ دوست دارید هر روز که از خواب برمیخیزید چه حسی داشته باشید؟ چگونه میتوانید به اهدافتان برسید؟ هیچکس در این دنیا شبیه شما نیست.
سعی کنید به نسخهی ایدهآل از شخصیت منحصربهفردتان تبدیل شوید. کاری که دوست دارید انجام بدهید. به دنبال شغل رؤیاهایتان بروید. میخواهید یک جهانگرد باشید؟ خب شروع کنید! کسی جلودار شما نیست. بدانید که در بیشتر مواقع خودتان اولین و بزرگترین مانع برای رسیدن به آرزوهایتان هستید. گام اول برای دستیابی به آرزوها، شناسایی اهداف است. اهداف به حرکت شما جهت میدهند. شما سایهی هیچکس نیستید، بلکه فردی مستقل هستید.
چگونه خاص باشیم
تحت تأثیر عواطف و احساسات دیگران قرار نگیرید
تمرکز زیاد بر کارها و صحبتهای دیگران شما را از خودتان دور میکند. یادتان باشد که احساسات، خیلی راحت سرایت پیدا میکنند و معاشرت با گروهی از افراد، بعد از مدتی شما را شبیه آنها میکند. البته گاهی این احساسات تأثیر مثبت دارد ولی با این وجود، نباید احساسات درونی خود را نادیده بگیرید؛ حتی اگر جمعی که در آن هستید، بسیار ارزشمند و فوقالعاده است. در نهایت این شما هستید که برای خود تصمیم میگیرید.
ضمن حفظ عقاید خود، نظرات دیگران را هم بشنوید
الکی چیزی نگویید. در این جور مواقع میگویند: «یه چیزی گفتم که یه چیزی گفته باشم»، این عبارت خندهدار بسیار مضر است. قبل از هر گفتوگویی به آنچه میگویید فکر کنید. حرفتان را در دهان مزهمزه کنید و بعد شروع به صحبت کنید. به صحبتهای سایرین به دقت گوش بدهید و در آنها تأمل کنید.
باور کنید گاهی اگر سکوت کنید کسی نگران قوّهی تکلم شما نخواهد شد. اما وقتی با فکر و منطق با دیگران وارد بحث میشوید، تجربهی هیجانانگیزی میسازید که هم مفرح است و هم آموزنده. غیبت کردن، کار بسیار زشتی است.
اما نمیتوان کتمان کرد که همهی ما در آن بسیار وارد هستیم و جلوگیری از وسوسه شدن برای ارتکاب به آن خیلی سخت است. گاهی اوقات نیز ما فقط برای همراهی کردن جمع وارد بحث غیبت میشویم و توان کافی برای مخالفت با جمع را نداریم. در این مواقع باید با جرئت نظر اصلی خود را مطرح و با دیگران مخالفت کنیم.
مستقل بیندیشید
هیچوقت دنبالهروی تفکرات دیگران نباشید، حتی اگر آنها والدین یا دوستان شما هستند. مستقل فکر کنید، کنجکاو باشید و سؤال کنید. در مورد همه چیز دقیق باشید. اگر سؤالی دارید حتما مطرح کنید.
مهم نیست، این پرسش دربارهی عقاید دینی است یا چیزهای ساده و کماهمیتی چون سبزیجات. در هر صورت بپرسید و سعی کنید به جمعبندی خاص خود برسید. اگر در مورد سیاست، ورزش یا موسیقی و… با دوستانتان همعقیده نیستید، اصلا لزومی ندارد سکوت کنید. به نظر خود اعتماد و افتخار کنید. مستقل اندیشیدن از گامهای اصلی رشد و تعالی است.
چگونه خاص و متفاوت باشیم
سبک خودتان را انتخاب کنید
بعد از اینکه خودتان را شناختید و به درک کافی رسیدید این مسئله اهمیت پیدا میکند که چگونه درونیات خود را بروز دهید. این مسئله در قالب پیدا کردن سبک خاص خودتان تعریف میشود. البته همیشه فاصلهای وجود دارد بین چیزی که در درونمان به آن آگاهیم و طرزی که آن را آشکار میکنیم.
گاهی پیدا کردن کلمات سخت میشود و کلمات نمیتوانند احساسات و افکار واقعی ما را دقیقا منعکس کنند. پیدا کردن سبک نیاز به خلاقیت و هنر دارد. در واقع کاری که هنرمند انجام میدهد نیز همین است. بوکفسکی میگوید: "سبک و استایل راه تازهای است برای پرداختن به یک موضوع خسته کننده یا خطرناک. بوکس میتواند هنر باشد، عشق میتواند هنر باشد، باز کردن یک قوطی کنسرو میتواند هنر باشد... ".
شما اگر سادهترین کارها را نیز به سبک و استایل خود انجام دهید خاص هستید. میخواهید چگونه حرف بزنید و خودتان را تعریف کنید و از چه کلماتی استفاده کنید؟ میخواهید چگونه راه بروید؟ میخواهید چه سبک زندگیای داشته باشید؟ چگونه لباس بپوشید؟ چگونه کار کنید؟ چگونه تفریح کنید و سرگرم شوید؟ و هزاران سوال دیگر از این قبیل.
Comments
Post a Comment